x

Ο αστρικός

Καλλιτέχνης: Τουρνάς Κώστας
Άλμπουμ: Αστρόνειρα
Συνθέτης: Τουρνάς Κώστας
Στιχουργός: Τουρνάς Κώστας
Είδος μουσικής:
Θεματολογία: Ζωής
Έτος Κυκλοφορίας: 1973

Το όνομά μου είναι Αστρικός και είμαι σύμφωνα με τις δικές σας μετρικές μονάδες 138 χρονών. Κατάγομαι από τον Σόναρ 4, πλανήτη του Κένταυρου Α’ που απέχει 46 έτη φωτός από τον πλανήτη σας. Επικοινωνώ μαζί σας τηλεπαθητικά. Ταξιδεύω με το χωροχρονόπλοιο σε ένα ταξίδι διδαχής.
Πριν από 90 χρόνια, δηλαδή το 1974, ο πατέρας μου είχε επισκεφτεί τον πλανήτη σας κρυφά. Οι ολοζώντανες αφηγήσεις και η γραπτή μελέτη του μου έχουν αφήσει έντονες αναμνήσεις.
Σήμερα στη Γη σας όλα είναι τόσο διαφορετικά. Πόλεμοι, πόνος, φτώχεια, πείνα, δυστυχία, εγκληματικότης πολιτικές ασυνέπειες κι όλα εκείνα που εσείς δεν προλάβατε να ζήσετε και να δείτε, ανήκουν σε εκείνο το παρελθόν.
Θα ‘πρεπε όμως εσείς, που πιθανόν να νιώθετε ανία, τώρα που όλα στη Γη είναι απλά και ευτυχισμένα, να ‘ρθετε για λίγο μαζί μου με το χωροχρονόπλοιο για μια βόλτα στο παρελθόν. Ίσως τότε ν’ αντιληφθείτε ότι σήμερα θα άξιζε να ζουν οι πρόγονοί σας.
Σήμερα κι εσείς, σήμερα που η ζωή είναι τόσο εύκολη και ωραία όσο ποτέ δε θα ‘πρεπε να την αμφισβητείτε ξεχνώντας εύκολα τις εφιαλτικές μέρες του Υπέρτατου Νου και της υποταγής σας.
Σήμερα, βλέποντας το χθες, θα εκτιμήσετε το αύριο!!!..