x

Χαχαδάκης Γιάννης

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ο Γιάννης Χαχαδάκης γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Στα δώδεκα του ( 1977 – 11 ετών ) ξεκινάει μαθήματα Ντραμς – κρουστά με δάσκαλο τον πατέρα του που ήταν Μουσικός Επαγγελματίας και υπηρέτησε στην Στρατιωτική Μουσική . Το 1988 έγινε μέλος μιας τοπικής παραδοσιακής ορχήστρας στη Λέσβο ως ντράμερ και ξεκίνησε έτσι να παίζει σε διάφορα κέντρα , εκδηλώσεις κ.α. Στα δεκαπέντε του χρόνια άρχισε να ασχολείται με διάφορα άλλα παραδοσιακά όργανα ( ακορντεόν , σαντούρι ) καθώς και με το παραδοσιακό Τραγούδι και να συμμετέχει σε διάφορες ορχήστρες και σχήματα του νησιού. Συνεργάστηκε με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς και ορχήστρες της Λέσβου. Στα δεκαοχτώ του μεταβαίνει στην Αθήνα για δυο συνεχείς χειμώνες όπου γράφετε στο ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ και παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής , ορθοφωνίας και μπουζουκιού. Παράλληλα τραγουδούσε σε διάφορα μαγαζιά και μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Το 1986-1988 υπηρετεί το στρατιωτικό του όπου και εκεί διοργανώνει κατά καιρούς διάφορες ορχήστρες και συμμετέχει στις διάφορες μουσικές εκδηλώσεις εντός στρατοπέδου. Μάλιστα είχε την τιμή να συν υπηρετήσει και να τραγουδήσουν μαζί με τον γνωστό σε όλους μας Νίκο Μακρόπουλο .
Το 1989 γνωρίζει την σύντροφό του και φεύγει για Καναδά όπου διέμενε για αρκετά χρόνια. Κατά την διαμονή του εκεί τραγουδούσε σε διάφορα Κέντρα και σε εκδηλώσεις των Ελλήνων ομογενών . Εν συνεχεία γυρίζει μόνιμα στην Ελλάδα όπου ασχολείται με Τουριστικές Επιχειρήσεις και μαζί με τον Αδελφό του χτίζουν και δημιουργούν το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ στα Βατερά Λέσβου , το Τουριστικό Γραφείο «HAHATHAKIS TOURS” και Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων «APHRODITE RENT A CAR” .
Παράλληλα όμως ποτέ δεν σταμάτησε να γράφει στίχους , να συμμετέχει σε διάφορες χορωδίες και να τραγουδάει όπου βρισκόταν η ευκαιρία. Το 2018 ξεκινάει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με το τραγούδι «ΠΑΩ ΛΟΙΠΟΝ» . Ακολουθούν άλλα τρία τραγούδια το 2018 , δεκαοκτώ τραγούδια το 2019 , εικοσιτρία τραγούδια το 2020 και πολλά ακόμα για το μέλλον που έρχονται.
Σε όλα τα τραγούδια που ερμηνεύει υπογράφει την μουσική και στα περισσότερα έχει και τους στίχους. Έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα και με αρκετούς στιχουργούς όπως τον Πράτσο Δημήτρη , Μπούρικα Θωμά , Θάλεια Χριστοδούλου , Μάκη Ψαραδέλλη και άλλους.

This is the heading